בימים אלו (של ימי קורונה) שומעים הרבה על מקרים בהם אנשים נכנסים למצב של דיכאון. בספרו:"הלב והמעיין" כותב ד"ר מיכה אנקורי על הדיכאון. מיכה מתייחס אל הדיכאון כמשהו חיובי שקורה לאדם, שלא כמו ההתייחסות המקובלת של הסביבה הסובבת את האדם הדיכאוני.
אני מתחברת לדעתו של ד"ר אנקורי וחושבת שזה מצב שבו האדם מתכנס לתוכו, פחות מתקשר עם הסביבה ואף ממעט בשתייה ואכילה לצד ריבוי בשינה. הצרכים הבסיסיים מצטמצמים למינימום, אך ההתנתקות מהעשייה היום יומית, שמתבטאת בעצירה ומנוחה, מאפשרת צבירת אנרגיה ועשיית חשבון נפש של האדם עם עצמו, והגעה לתובנות חדשות.
הדיכאון בא בדרך כלל אחרי עשייה מואצת (אובר-דואינג) יום- יומי, שלא מאפשרת עצירה ומנוחה, וגוררת את האדם עד לקצה. גוף האדם מגיע כמעט לקריסה, לוקח אחריות ומפסיק את הפעילות על ידי נפילה לדיכאון.
מצב זה הוא אנלוגי ל"שבתון". בשנת שבתון אנשים מפסיקים את פעילותם הרגילה, ולעיתים נוסעים למקום אחר, מתרחקים מביתם או מאזור הנוחות שלהם. הם מסתגרים בספריות או בחדרים נפרדים, ומקדישים זמן למחקרים וגילויים חדשים הממלאים את הבטריות שלהם, וחוזרים עם תובנות וגילויים חדשים. כמו גם רצון, לשתף את קהל היעד עם הגילויים החדשים שהגיעו אליהם בתקופת השבתון או פסק הזמן.
אני מתחברת לקלף הנזיר בקלפי הטארוט . הקלף מספר על הנזיר שמנתק עצמו מהנאות העולם הזה, מסתפק במועט ועוסק בהתבוננות עצמית ופנימית, שמביאה אותו להיכרות יותר מעמיקה את עצמו, להתחברות אמיתית של צרכיו והסתכלות אחרת על העולם ועל הסביבה.
מספר 7 בנומרולוגיה הוא המספר החכם ביותר, לא מספר פרקטי אלא רוחני שעוסק בחוויות העולם. הוא חוקר ובודק ולעיתים יורד עד לשורש הבעיות כדי להבין את פישרן וסיבתן. כמו כן , הוא יכול להגיע לתובנות עמוקות מאוד עד לשורשים, או אף לתובנות גבוהות שפורצות את גבולות הידע האנושי המוכר (הארות).
כל מה שכתבתי עד כאן מתחבר אצלי למושג האינהבישן או ההשבתה, כמו שמאיר קורא לזה בעברית. "השבתה" מילה ממנה נגזרת המילה שבת שמפסיקה עיסוקים של ימי חול, ומאפשרת מנוחה תדלוק לשבוע החדש שמגיע.
על פי שיטת אלכסנדר, האינהבישן תפקידו לא לאפשר לכח ההרגל להתגבר עלינו, אלא לתת תובנה חדשה שמגיעה באותו זמן של שבריר שנייה. זה מעין "פסק זמן" שיוצר מעין ריק או חלל שלפי חוקי הפיזיקה אין חלל וריק, והוא מיד מתמלא או בתובנה החדשה או בתגובה של אותו הרגל מוכר שמגיע לאחר שיקול דעת. כאן, מתחברים אצלי המצב של הדיכאון והמצב של השבתון שהמכנה המשותף שלהם הוא פסק זמן, לעיתים נתק מהמעשים המוכרים, מן אוורור שמחדש כוחות ואנרגיות ומביא למקום או למעשה של תגובה אחרת, תגובה שקולה שמקלה על , ומכך משפרת את איכות החיים.
Comments